Politikusi bérplafont vezetne be a Jobbik

Vágólapra másolva!
Kétmillió forintban maximalizálná a politikusi fizetéseket Vona Gábor, a Jobbik elnöke, és a párt törvényben tiltaná, hogy országgyűlési képviselők egyben polgármesterek és megyei képviselők lehessenek. Vona hétfőn közölte azt is: kezdeményezik az úgynevezett presztízsnyugdíjak eltörlését.
Vágólapra másolva!

A Jobbik törvényben tiltaná a politikusok álláshalmozását, illetve bevezetné a képviselőknél is a bérplafont - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Vona Gábor pártelnök. A Jobbik elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy országgyűlési képviselők egyben polgármesterek, illetve megyei képviselők is lehetnek. A politikusi bérplafon, hasonlóan a közszférában dolgozók fizetésének maximalizálásához, 2 millió forint lenne a Jobbik elképzelései szerint, de Vona azt mondta: az 1 millió forintos korlátot is elképzelhetőnek tartaná.

Vona szerint továbbá a Jobbik kezdeményezi az úgynevezett presztízsnyugdíjak eltörlését, különös tekintettel Biszku Béla kiemelt nyugdíjára. A Jobbik elnöke kizárná a közéletből az előző rendszer vezető beosztású politikusait, és úgy módosítaná a házszabályt, hogy a jövőben csak akkor lehessen parlamenti ülést tartani, ha azon a képviselők legalább egyharmada részt vesz.

A Jobbik elnöke közölte hétfőn azt is: eseti bizottság felállítását kezdeményezi a cigánykérdés megoldására, valamint a Jobbik javasolja az Afganisztánban szolgáló magyar katonák hazahívását is.