Házkutatást tartottak a várpalotai önkormányzatnál

Vágólapra másolva!
Házkutatást tartott és iratokat foglalt le a rendőrség a fideszes irányítású várpalotai önkormányzatnál és a város vagyonkezelési feladatait ellátó cégnél - közölte a Népszava.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartott és iratokat foglalt le a rendőrség a Németh Árpád fideszes polgármester vezette várpalotai önkormányzatnál és a város vagyonkezelési feladatait is ellátó cégnél - értesült a Népszava.

A napilapnak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a gazdaságvédelmi nyomozók a múlt héten jártak a várpalotai önkormányzatnál és a Várpalotai Önkormányzati Közüzemi Kft.-nél.

Mindkét helyen "bizonyos iratok lefoglalásával biztosították, hogy ha szükséges, azok a későbbiekben a nyomozók rendelkezésére álljanak". A nyomozás ismeretlen tettes ellen, vagyon elleni bűncselekmény gyanújával folyik.

A Népszava szerint az önkormányzat, illetve cége gazdálkodásával összefüggésben - de nem konkrétan a rendőrség által vizsgált ügyben - ügyészségi nyomozás is folyik. Bicskei Ildikó, a megyei nyomozó ügyészség vezetője megerősítette: hivatali visszaélés bűntette miatt vizsgálódnak, ám ennél többet, a nyomozás érdekeire hivatkozva, nem árult el.