Elküldik a szülészet főorvosát a lúggal megitatott kismama miatt

Vágólapra másolva!
Elküldik annak a szülészeti osztálynak a vezetőjét, ahol februárban tévedésből lúgot itattak egy kismamával. Az asszonnyal peren kívül szeretnének megállapodni a neki járó kártérítésről.
Vágólapra másolva!

Megszűnik az Állami Egészségügyi Központ szülészetét vezető főorvos osztályvezetői megbízatása - mondta az MR1 Kossuth Rádiónak Németh Miklós Attila, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtófőnöke. Azt is bejelentette, hogy az intézményt fenntartó HM folytatja a tárgyalásokat azzal a kismamával, akivel tévedésből lúgot itattak februárban.

A szóvivő azt mondta, megkövetik a kismamát, és a kártérítésről peren kívül szeretnének megegyezni vele.

Az asszony február óta nem tud enni, súlyosan károsodott a nyelőcsöve, amikor savlekötő helyett lúgot itattak vele a császármetszés előtt az Állami Egészségügyi Központban. A kórház elismerte, hogy van jogalapja a kártérítésre, ezért a kismama nem indított műhibapert, ehelyett meghatározott összegű kártérítést kért.

A kórház egyelőre elzárkózott a fizetéstől, arra hivatkozva, hogy még nincs vége a gyógykezelésnek, mert az asszonyon újabb korrekciós műtétet hajtanak végre, aminek kimenetele még nem ismert.