Előzetesbe került a triatlonversenyző feltételezett gyilkosa

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szerdán azt a budapesti férfit, akit az ecuadori triatlonversenyző meggyilkolásával gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte az illetékes bíróság szerdán azt a budapesti férfit, akit az ecuadori triatlonversenyző meggyilkolásával gyanúsítanak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A BRFK kedden jelentette be, hogy egy 33 éves budapesti férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy vasárnapra virradóra meggyilkolta a 48 éves ecuadori triatlonversenyzőt a budapesti Nagymező utcában. A feltételezett elkövetőt hétfő este fogták el a fővárosban.

A gyanú szerint a férfi, akit személy elleni bűncselekmények miatt korábban már elítéltek, azért támadta meg az új-zélandi és ecuadori kettős állampolgárságú versenyzőt, mert egy nő miatt vita alakult ki közöttük. A vita során a gyanúsított egy késsel többször megsebesítette a férfit, majd elmenekült.

A 48 éves férfi a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A rendőrség a 33 éves férfit gyanúsítja az emberöléssel, míg azt a nőt, aki jelen volt a bűncselekmény elkövetésekor, tanúként hallgatták meg, szerepének tisztázása folyamatban van.