Házi őrizetbe került a BKV korábbi jogi igazgatója

Vágólapra másolva!
Megszüntette pénteken a Fővárosi Bíróság a BKV vesztegetéssel gyanúsított egykori jogi igazgatójának előzetes letartóztatását, egyúttal elrendelte házi őrizetét. A korábbi jogi igazgatót decemberben helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban december elején tetten érte vesztegetés közben.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a Fővárosi Bíróság a BKV vesztegetéssel gyanúsított egykori jogi igazgatójának előzetes letartóztatását, egyúttal elrendelte házi őrizetét - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 6-i végzésével Sz. György előzetes letartóztatását december 7-ig hosszabbította meg. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A bíróság szerint Sz. György esetében a szökés és elrejtőzés veszélye nem oly mértékű, amelyet a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával lehetne csak kizárni, vagy lényegesen csökkenteni. A házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb október 16-ig tart - olvasható a közleményben.

Sz. Györgyöt 2009. december 7-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban december 4-én tetten érte vesztegetés közben. A rendőrség aznap házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, ahol először egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a mélygarázsban Sz. György.

Az üggyel összefüggésben R.-V. Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét, valamint F. Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját is letartóztatták. R.-V. Krisztinát és Sz. Györgyöt bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel, F. Zsoltot gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.