Magyar Hírlap: Kirúgták a romagyilkosság gyanúsítottjának tartótisztjét

Vágólapra másolva!
Felmentették a Katonai Biztonsági Szolgálatnak azt a munkatársát, aki kapcsolatban volt a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjával - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint egy belső vizsgálat azt állapította meg, hogy a tiszt több hibát is elkövetett az ügy során.
Vágólapra másolva!

Menesztették debreceni szolgálati helyéről a Katonai Biztonsági Szolgálat (KBH) tartótisztjét, aki a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjával, Cs. Istvánnal ápolt kapcsolatot, de ez alatt sorozatos hibákat követett el - írja a Magyar Hírlap.

A tartótiszt a rendőrségen azt vallotta, hogy a férfivel alig váltottak néhány szót, Cs. István csupán azt mondta neki, milyen jól jönne neki a 100 milliós vérdíj. A Honvédelmi Minisztérium belső vizsgálata igyekezett kideríteni, hogy ha a KBH főigazgatója azt a parancsot adta ki a tartótiszteknek, hogy a romagyilkosságokról szerezzenek információkat kapcsolataiktól, akkor a most menesztett tiszt miért nem beszélt erről Cs. Istvánnak, miért adta meg neki a telefonszámát és miért mutatta meg neki, hol lakik.

A KBH korábban azt állította, Cs. Istvánnal már a gyilkosságsorozat előtt megszüntették a kapcsolatot, ezzel szemben a számítógépes rendszerből nem törölték, az aktív besúgói állományban maradt. (A romagyilkosságokról szóló cikkeinket itt találja.)