Állami cég megbízásából nyomoztak egy bíró után Papcsák szerint

Vágólapra másolva!
Állami tulajdonú cég megbízásából egy gazdasági ügyekben eljáró bírót is megfigyelt az In-Kal Security nevű cég - állítja az elszámoltatási kormánybiztos. Papcsák Ferenc jogi lépéseket ígért, mivel hivatalos személy tevékenységére nem irányulhat magánnyomozás.
Vágólapra másolva!

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos szerint az In-Kal Security Kft.-t egy állami cég azzal bízta meg, hogy vizsgálja egy aktív bíró tevékenységét. A megbízás célja az volt, hogy kiderítsék, a bíró egyes gazdasági ügyekben vajon pártatlanul döntött-e.

Hétfői sajtótájékoztatóján Papcsák azt állította: az állami tulajdonú ITDH Hungary 2007 májusában szerződést kötött az In-Kallal, amelyet azzal bízott meg, hogy a velük munkaügyi perben álló egyik vezetőjük, B. Zsolt vagyoni viszonyaira utaló adatokat gyűjtsön.

A kormánybiztos szerint az In-Kal rögzítette hogy B. Zsolt felesége a Pesti Központi Kerületi Bíróság gazdasági ügyekkel foglalkozó aktív bírája. Az In-Kal arról tájékoztatta állami megbízóját: "vizsgáljuk B. Zsolt feleségének bírói tevékenységét, ténykedését, ahol olyan jeleket keresünk, amely gyanúnkat beigazolva, tényekkel alátámasztja, hogy tevékenysége során egyes gazdasági ügyekben nem pártatlan a döntése".

Papcsák azt kifogásolta, hogy a törvény szerint magánnyomozás nem irányulhat hivatalos személy hivatalos tevékenységére. Ezért a kormánybiztos az ügyben jogi lépéseket fog tenni.

A Magyar Nemzet augusztus elején arról írt, hogy az Orbán-kormány tervei szerint összevonják a Magyar Befektetési és Kereskedelem-fejlesztési Ügynökséget (ITD Hungary), az Agrármarketing Centrumot, illetve a Magyar Turizmus Zrt.-t.