Vágólapra másolva!
Több alkalommal lehallgatták a börtönben romagyilkosságok vádlottjait a hatóságok, és a beszélgetéseik utalnak esetleges, eddig nem ismert megbízókra is - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Újabb bizonyítékok utalnak arra, hogy voltak támogatói a romagyilkosságok vádlottjainak - írja a Blikk. A lap meg nem nevezett rendőrségi vezetőre hivatkozva azt írja, hogy a nyomozó hatóságok többször teremtettek olyan szituációt, amelyben vagy szállításkor, vagy az ideiglenes átszállítás közbeni fogva tartáskor "poloskákkal" rögzítették a négy vádlott beszélgetéseit. Több olyan, a büntetés-végrehajtási intézetben rögzített hangfelvétel és jegyzőkönyv létezik, amelyek utalnak az esetleges, eddig nem ismert megbízókra - írja a Blikk a rendőrségi forrásra hivatkozva. Az egyik vádlott, Cs. István korábban többször beszélt már arról, hogy lehettek megbízók a támadások mögött.

A lap szerint egy ilyen lehallgatott beszélgetés alkalmával derült ki az is, hogy Cs. István pontosan mikor csatlakozott a csapathoz. Az egyik felvételen egy, a tiszalöki gyilkosság előtt lezajlott veszekedésről van szó, és kiderül, hogy ketten ellenezték, hogy Cs. Istvánt beavassák a bűncselekmény-sorozatokba, de a döntést K. Árpád hozta meg. A Blikk szerint felmerült az is, hogy a korábban a Katonai Biztonsági Hivatalnak jelentő Cs. István tartótisztje többet tudott annál, mint amit leírt a jelentésben.

A romagyilkosságok ügyében szeptember elején nyújtotta be a vádiratot a rendőrség a bíróságnak, K. Árpádot és három társát több emberen elkövetett emberöléssel és más súlyos bűncselekményekkel vádolják. A támadássorozatról szóló összes cikkünket megtalálja itt, az [origo] tematikus címkeoldalán.