Az NNI nyomoz tovább a Club Aliga eladásának ügyében

Átvette a Club Aliga eladásának ügyében folyó nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda - tudta meg az MTV Híradója. Az NNI hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a 2007 tavaszán eladott hatalmas ingatlan privatizációja miatt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át a nyomozást a Club Aliga eladásának ügyében a Magyar Televízió Híradójának információi szerint. Az NNI ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával nyomoz - hangzott el a köztelevízió csütörtök esti híradójában.

A híradó úgy tudja: a klub privatizációját a vagyonkezelő volt értékesítési igazgatója, Császi Zsolt készítette elő, akit a sukorói telekcsere miatt már előzetes letartóztatásba helyeztek. A Club Aliga eladásával kapcsolatban augusztus elején tett feljelentést a rendőrségen Hegedűsné Kovács Enikő jobbikos képviselő.

Az eladásról szóló szerződést 2007 márciusában írta alá a vagyonkezelő Kincstári Vagyonigazgatóság és a PRO-MOT Hungária Kft., amely bruttó 4,452 milliárd forintot fizetett az üdülőkomplexum három részének tulajdonjogáért. A területen 55 épület található, amelyek teljes alapterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert.

Császi Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt értékesítési igazgatóját augusztus 31-én vették őrizetbe Tátrai Miklós, volt MNV-vezérigazgatóval együtt. Őket a Sukoró-ügy kapcsán a többi között különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és bűnsegédlettel gyanúsítják. A bíróság szeptember 2-án rendelte el mindkettejük előzetes letartóztatását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK