Bomba miatt ürítenek ki egy II. kerületi utcát

Vágólapra másolva!
Kiürítették csütörtök reggel a II. kerületében a Ferenchegyi út környékét, mert egy bombát találtak a közelben. A bombát nem sokkal csütörtök 11 óra előtt hatástalanították a tűzszerészek, és a forgalomkorlátozást is feloldották.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel rendben megkezdődött a világháborús bomba miatti kiürítés a II. kerületi Ferenchegyi úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)

A rendőrség szerint a kitelepítés eddig mintegy hetven embert érintett, a környéken összesen 11 telek van. A kitelepítésben 15 rendőr vett részt, akik miután végeztek, újra körbejárják a környéket.

Nem sokkal csütörtök 11 óra előtt a tűzszerészek hatástalanították a világháborús bombát. A lakók már elkezdtek visszaköltözni és a forgalomkorlátozást is feloldották.

Hajdu Gábor, a Magyar Honvédség Tűzszerész Alakulatának parancsnoka azt mondta: a gyújtót kiszerelték a robbanótestből, a detonátort pedig a helyszínen felrobbantották. Ezt követően a robbanótestet saját gyűjtőhelyükre szállították. A talált robbanószerkezet egy II. világháborús gyújtóval felszerelt cseh bomba. Ez kuriózumnak számít, mivel ilyet ritkán találnak - tette hozzá a parancsnok.