Kiürítés lett Budaházy három napja tartó védőbeszédéből

Vágólapra másolva!
Félbeszakadt Budaházy György büntetőpere csütörtökön, miután a bíró kiüríttette a tárgyalótermet a hangoskodók miatt. Budaházy 12 órája adta elő védekezését, a hallgatóság akkor kezdett indulatosan kiabálni, mikor a bíró megpróbálta arra kérni, hogy most már fejezze be beszédét.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön, nem sokkal 12 óra után ismét félbeszakadt Budaházy György büntetőperének tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán. A hallgatóság méltatlankodása, közbekiáltásai miatt többszöri figyelmeztetés után a bíró kiüríttette a tárgyalótermet. A tárgyalás délután folytatódik, de akkor már csak a sajtó munkatársainak jelenlétében.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével vádolt Budaházy György három tárgyalási napon át tartó, összesen több mint 12 órás vádlotti védekezésében mindvégig tagadta a vádat, a bíróság felkérte, hogy fejezze be vádlotti védekezését, és további gondolatait majd az utolsó szó jogán mondja el. Ez ellen Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy védője erőteljesen tiltakozott, a hallgatóság pedig indulatos közbekiáltásokkal reagált.

A Budaházy elleni eljárásról szóló összes cikkünket megtalálja itt.