19 évet kapott a gyerekeit éveken át szexuálisan zaklató apa

Vágólapra másolva!
Éveken át többször megerőszakolta, fajtalankodásra kényszerítette két nevelt és két saját gyermekét egy férfi, akit csütörtökön 19 év fegyházra ítélt a bíróság. A férfi a nevelt lányával 5 éves korától kezdve éveken át fajtalankodott, később ebbe nevelt kisfiát, majd két saját gyermekét is bevonta. A gyerekek édesanyja tudott arról, hogy a férfi bántja a gyerekeket, de a fenyegetések miatt csak 15 évvel később fordult a hatóságokhoz.
Vágólapra másolva!

Jogerősen 19 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át zaklatta és megerőszakolta két saját és két nevelt gyermekét. A másodfokon eljáró bíróság T. Pált szemérem elleni erőszak, erőszakos közösülés, kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek. Az ítélet ellen már nem lehet fellebbezni. A bíróság úgy döntött, hogy megszűnteti a férfi szülői felügyeleti jogát is.

A korábban már hat alkalommal büntetett, 8 osztályt végzett férfi 1994-től élt együtt egy soltvadkerti asszonnyal. 2006 áprilisáig Soltvadkerten, Pirtón és a környékbeli tanyákon, több lakcímen is laktak, együtt nevelve az asszony korábbi kapcsolatából származó két kiskorú gyermekét, valamint a két közös, szintén kiskorú gyermeküket.

A bíróság közleménye szerint a férfi először 1994-ben kényszerítette fajtalankodásra akkor 5 éves nevelt lányát, akivel később éveken át rendszeresen fajtalankodott. 1998-ban a kislánnyal többször is megpróbált közösülni, de ez nem sikerült neki. Az egyik ilyen alkalommal az autójában a kislányon kívül a neveltfiával is fajtalankodott, akit rávett arra, hogy testvérével is ezt tegye, amit végignézett. A bíróság szerint a férfi később többször is ugyanerre kényszerítette nevelt gyerekeit. Mikor 2000-ben újra megpróbálta megerőszakolni a kislányt, a testvére megpróbálta telefonon elérni az édesanyját, mire a nevelőapa a kisfiút erőszakolta meg.

Az eljárás során kiderült, hogy T. Pál a kislányt két-háromhetente fajtalankodásra és közösülésre kényszerítette, előfordult, hogy nem csak fenyegette, hanem ütötte, illetve fojtogatta. A férfi végül 2006 áprilisában költözött el a családtól.

A férfi saját lányát is - veréssel fenyegetve - többször fajtalankodásra, illetve közösülésre kényszerítette, illetve saját vér szerinti fiának és nevelt fiának is közösülnie kellett a lányával, hogy közben nézhesse őket. A gyerekeket veréssel fenyegette, ha bárkinek szólnak a történtekről. A férfi nevelt lánya már 1999-ben szólt az édesanyjának a vele történtekről, így az asszony a bíróság szerint sok mindent tudott arról, mit művel a férje. Amikor azonban számon kérte rajta a történteket, a férfi a gyerekek előtt megverte.

A hatóságok szerint a férfi fenyegetései és agresszív magatartása miatt a bűncselekmények így a családban maradtak, azokról sem az asszony, sem a gyerekek nem szóltak senkinek, az élettársa nem kért segítséget senkitől. Az erőszak miatt a gyerekekben erős szorongás, gátlás, szégyenérzet, bűntudat alakult ki, egyiküknél szexuális zavarok jelentkeztek, míg egy másik testvér az iskolában agresszívan viselkedett.

A férfi és az asszony is 2007-től új kapcsolatban éltek, de továbbra is egy munkahelyen dolgoztak. 2009-ben T. Pál ittas állapotban összevitatkozott az asszonnyal, majd megpróbálta őt, és új élettársát is megvágni egy tapétavágó szikével. Ez után tett feljelentést az asszony a rendőrségen, és beszámolt arról is, ami éveken át történt a gyerekeivel.