Elismertetné az állammal az egyházi esküvőt a jobbikos Novák-házaspár

Vágólapra másolva!
Az egyházi esküvő polgári érvényességét elismerő törvényjavaslatot nyújt be jövő héten a jobbik. Erről Novák Előd jobbikos képviselő és felesége, Dúró Dóra pártszóvivő számolt be vasárnap.
Vágólapra másolva!

Az egyházi esküvő polgári érvényességének bevezetését javasolja a Jobbik. Erről a jövő héten nyújtanak be indítványt az Országgyűlésben - közölte Novák Előd, a párt országgyűlési képviselője. Novák szerint egyszerűsíteni kellene a jelenlegi szabályozást, méltatlan, hogy "kétszer kell kimondani a boldogító igent". Novák szerint a Fidesz már 2001-ben felvetette, hogy a polgári és az egyházi esküvő egyformán elismert legyen.

Dúró Dóra, a párt szóvivője szerint az unió számos országában elismeri az állam az egyházi esküvőt. Az ügyben egyeztetést kezdeményeznek az egyházakkal is - közölte.

Saját példájukat idézve elmondta, a szabályozás bevezetéséig megoldást kínálhat az, ha a házasulandók kihelyezett polgári esküvőt tartanak a templomban. Novák Előd és Dúró Dóra a jelenlegi Országgyűlés egyedüli házaspárjaként nyújtják majd be a javaslatot.