Éhségsztrájkba kezdett a gyerekek bezárása miatt gyanúsított iskolaigazgató

Vágólapra másolva!
Éhségsztrájkot kezdett az az iskolaigazgató, akit magatartászavaros gyerekek bezárása miatt gyanúsítottak meg. A kecskeméti Juhar utcai gyermekotthon igazgatója közölte csak az iskolába tanulni járó gyerekeket és a pedagógusokat akarták megvédeni a magatartászavaros kamaszok atrocitásaitól. 
Vágólapra másolva!

Meggyanúsították, ezért éhségsztrájkba kezdett a kecskeméti Juhar utcai gyermekotthon igazgatója, Kimpián Ildikó az év elején kirobbant "gumiszoba" botrány miatt. Az igazgató közölte, ezzel szeretné megvédeni a náluk tanuló gyerekeket és azokat a kollégáit, akik "nap mint nap kénytelenek a magatartási anomáliákat produkáló kamaszok, fiatal felnőttek atrocitásait elszenvedni".

A botrány februárban robbant ki, amikor volt alkalmazottak és szülők fordultak a nyilvánossághoz, hogy gátat szabjanak az otthonban működő nevelési módszereknek. Elmondták és fényképekkel próbálták bizonyítani, hogy létezett egy szakszerűtlenül kialakított dühöngő, amit rendszeresen használtak. Azt állították, hogy több kollégának teljesen természetes volt, hogy ha nem tudnak megfékezni egy dühöngő fiatalt, akkor bezárták ebbe a szobába. Ezzel a lehetőséggel azonban nem mindenki élt.

Az igazgató először azt állította, hogy nincs ilyen helyiség az otthonban, majd két nappal később a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat sajtótájékoztatóján a megyei vezetők elismerték a gumiszoba létezését. Akkor azt mondták három esetben zártak be ide fiatalokat, de azt állították, hogy soha nem hagyták őket magukra.

Az ügyben indult nyomozás eredményeként személyi szabadság megsértésével gyanúsították meg az igazgatónőt, aki ez ellen tiltakozik. Az éhségsztrájkoló igazgató közölte, meg akarja védeni azokat a gyermekeket, akik tanulni járnak az intézménybe, illetve azokat a kollégáit, akik minden nap kénytelenek a magatartási anomáliákat produkáló kamaszok, fiatal felnőttek atrocitásait elszenvedni. "Próbáljon valaki megsimogatni egy vas vagy akár fa székkel rátámadó, belátási képességgel semmilyen szinten nem bíró fiatal kamaszt" - írta.

A levélben leírta, ők azért dolgoznak, hogy ezeket a fiatalokat megpróbálják a munka világába bevezetni, és önálló életre tanítani, nem pedig a szociális ellátó rendszerben vegetálókká nevelni. Az igazgató azt követeli, hogy problémájukkal foglalkozzon a parlament, alkossanak törvényt mind az értelmükben akadályozott gyermekek védelméről, mind pedig az őket ellátó nevelők, felügyelők védelméről.