Hűtlen kezeléssel vádolják az MNV Zrt. volt vezetőjét

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés miatt emeltek vádat Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Mezei László, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetője ellen. Egy 365 millió forintos összeg jogcím nélküli átutalása miatt indult eljárás ellenük.
Vágólapra másolva!

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Mezei László, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetője ellen a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. A ménesbirtok volt ügyvezetőjét tettesként, az MNV volt vezérigazgatóját felbujtóként vádolják a Komárom-Esztergom Megyei Bírósághoz benyújtott vádiratban.

Az ügyben azért indult nyomozás, mert a ménesbirtok vezetője vélhetően jogcím nélkül utalt át 365 millió forintot az állami kézben lévő és felszámolás alatt álló Bábolna Zrt.-nek. Az ügyészség Medgyasszay László volt kereszténydemokrata képviselő feljelentése nyomán rendelt el nyomozást. A politikus korábban arról számolt be, hogy Mezei Lászlótól úgy értesült, az átutalásra Tátrai Miklós adott utasítást. A nyomozás során kiderült, hogy a pénz egy takarékszövetkezet számláján landolt.

Budai Gyula, a termőfölddel kapcsolatos visszaélések feltárására kinevezett miniszterelnöki megbízott feltételezése szerint ez az összeg aztán Tátrai Miklóshoz és Czunyi Anikóhoz, a Bábolna Zrt. volt vezetőjéhez köthető bankszámlára került. A politikus korábban elmondta: az a jogcím, amelyre hivatkozva átutalták a Bábolna Zrt. felszámolójának a 365 millió forintnyi közpénzt, nem lehetett valós, mert ugyanezért pár nappal előbb az MNV Zrt. már elszámolt 417 millió forintot a társaságnak.