Orbán egy lépcsőben akar új adórendszert

Vágólapra másolva!
Egy lépcsőben, a lehető leghamarabb kell megvalósulnia Magyarország új adórendszerének - mondta Orbán Viktor kormányfő egy megyei lapnak adott interjújában. Újra egyszerű adórendszert ígért.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök a Kemma.hu-n, a Komárom-Esztergom megyei közéleti hírportálon kedden megjelent interjújában kijelentette, lesz új adórendszer, mivel erre vonatkozóan a választások előtt "világos vállalást" tett. "Nemcsak kisebb kulcsot szeretnék, hanem egy egyszerű és átlátható adórendszert" - hangsúlyozta Orbán Viktor Utalt arra is, hogy az országgyűlési választások idején azt mondta, olyan adóbevallást szeretne látni, ami nem nagyobb, mint egy söralátét.

Orbán a lapnak megismételte korábbi ígéretét, mely szerint "Közép-Európa legegyszerűbb és leginkább munka-, valamint családbarát adórendszerét hozzák létre", és a személyi jövedelemadó rendszerének átalakítása lesz a következő lépés - tette hozzá. Azt mondta, javasolni fogja, hogy egy lépcsőben, a lehető leghamarabb valósuljon meg Magyarország új adórendszere.