Bombariadó miatt nem beszélhetett Horváth Csaba az OCÖ székházában

Vágólapra másolva!
A cigányság helyzetével foglalkozó rendezvényen beszélt Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje. A rendezvény eredetileg az Országos Cigány Önkormányzat székházában lett volna, de azt bombariadó miatt kiürítették, így egy étterembe helyezték át. A rendezvényt eredetileg vitának szánták, de Tarlós István fideszes jelölt nem fogadta el a meghívást.
Vágólapra másolva!

Bombariadó zavarta meg az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi épületében szerda délelőttre Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért címmel szervezett rendezvényt, amelyen részt vett Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje. A szocialista politikus érkezése előtt fél órával telefonon értesítették a roma érdekképviseleti szervezetet, hogy robbanószerkezetet helyeztek el a Dohány utcai épületükben, és az fél 11-kor robbanni fog.

Bár Horváth Csaba megérkezett a rendezvényre, és be is ment az OCÖ dísztermébe, a szervezők és a rendőrség tanácsára kiürítették az épületet, és értesítették a tűzszerészeket. A tervek szerint még a délelőtt folyamán egy másik helyszínen megtartják a romák élethelyzetével foglalkozó rendezvényt, amelyet eredetileg főpolgármester-jelölti vitának szántak, de csak Horváth ment el rá.

A bombariadó miatt a rendezvényt egy étteremben folytatták, ahol Horváth Csaba úgy fogalmazott: őt riasztja Tarlós István, a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének "szebb jövője", a romákkal szembeni "furcsa hozzáállása", "homofób" nézetei, a kisebbségek kirekesztésének hallgatólagos támogatása és az is, hogy kultúra címen saját maga ízlését vagy annak hiányát akarja "ráerőltetni" az emberekre.

A másik meghívott, Tarlós István már kedden közölte: nem vesz részt olyan rendezvényen, vitán, amelyre a demokratikusan megválasztott, parlamentbe bejutott valamennyi párt főpolgármester-jelöltjét nem hívják meg. Tarlós korábban, írásban jelezte a szervezőknek, hogy az LMP és a Jobbik jelöltjét is hívják meg. A szervezők az MTI-nek azt mondták: azért csak az MSZP és a Fidesz-KDNP jelöltjét hívták, mert ez a két jelölt adta le a legtöbb ajánlószelvényt.