Őrizetbe vettek egy plakátot letépő nagymamát

Vágólapra másolva!
A rendőrség őrizetbe vett egy 61 éves nőt, akit Etyeken rajtakaptak, amint letép egy választási plakátot. Az unokája is vele volt, őt egy ismerősre kellett bíznia, majd elvitték a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Éppen az unokájával volt egy idős asszony, amikor a Fejér megyei Etyeken őrizetbe vették, mert letépett egy választási plakátot. A 61 éves nagymama ellen gyorsított eljárás indít a rendőrség.

A Fejér megyei rendőrség szerint bejelentést kapott a rendőrség, hogy kedd estétől szerda reggelig 130 plakátot téptek le a közterületről ismeretlenek Etyeken. Ezért helyszíni szemlére mentek a környékre, amikor rajtakapták az idős asszonyt, amint éppen letépi a plakátot.

A 8 éves kisfiút egy arra járó ismerősre kellett bíznia, majd őrizetbe vették. Csak egy plakát letépésével vádolják az asszonyt, ám rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt indul gyorsított eljárás ellene. Ilyen esetben a legnagyobb kiszabható büntetés 150 ezer forint pénzbírság, vagy 30 nap elzárás, de az okozott kárt biztosan meg kell fizetnie.

Az asszony családja a Független Hírügynökségnek azt mondta, a rendőrségtől sokáig nem is kaptak információt a nagymama hollétéről. A rendőrség szerint ez nem igaz, mert értesítették a 61 éves nő fiát.