Elmegy a kihallgatásra Molnár Gyula XI. kerületi polgármester

Vágólapra másolva!
Az új idézés alapján már elmegy az ügyészségre Molnár Gyula, a XI. kerület szocialista polgármestere, akit egy Budafoki úti ingatlan eladása miatt akarnak kihallgatni. Molnár helyettesét kedden hivatali visszaéléssel gyanúsították meg.
Vágólapra másolva!

Elmegy a kihallgatásra és vallomást is tesz - mondta csütörtökön, az MTV reggeli műsorában Molnár Gyula XI. kerületi szocialista polgármester. Molnárt a a Központi Nyomozó Főügyészség egy Budakeszi úti ingatlan eladása miatt akar meghallgatni, és valószínűleg meg is gyanúsítják. A polgármester ártatlannak tartja magát, ezért a gyanúsítás ellen tiltakozni fog.

Molnár Gyula azt mondta: a telkek értékesítése és a Kopaszi-gát fejlesztésével kapcsolatos teljes projekt között különbség van. Egy korábbi rendőrségi és ügyészségi vizsgálat már megállapította, hogy sem az önkormányzat, sem ő nem követett el bűncselekményt (az ingatlanügyről és az ügyészség gyanújáról itt olvashat részletesen).

Lakos Imrét, a kerület korábban SZDSZ-es alpolgármesterét és Molnárt Schneller Domonkos, a kerületi önkormányzat fideszes képviselőjének 2006-os feljelentése miatt idézték be a Központi Nyomozó Ügyészségre. Lakos keddi kihallgatásán hivatali visszaéléssel gyanúsították meg a Budafoki úti ingatlan eladásával kapcsolatban, Molnár azonban nem jelent meg a kihallgatáson.