"Bőven belefér" a kormánytagok közötti vita Navracsics szerint

Vágólapra másolva!
Navracsics Tibor közigazgatási miniszter nem érzékelte, hogy megrendült volna a kormányon belül Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pozíciója. Navracsics a Magyar Televízió csütörtök reggeli műsorában azt mondta, előfordul, hogy vita van bizonyos kérdésekről a kormánytagok között, de "ha még így is van, bőven belefér".
Vágólapra másolva!

"Ha még így is van, bőven belefér egy kormány működésébe" - válaszolta Navracsics Tibor közigaztatási miniszter a Magyar Televízió csütörtök reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy vannak-e hatásköri viták a kormányon belül.

Navracsicsot arról a múlt hét végén történt esetről kérdezték, amikor több lap szerint megrendült a költségvetés előkészítésében jelentős szerepet vállaló Bathó Ferenc posztja. Múlt héten az Index és a Népszabadság is azt írta meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kényszerszabadságra küldte Bathót, annak ellenére, hogy a költségvetés előkészítése rengeteg munkát ad a kormánynak. A két lap a kormányon belüli vitákkal magyarázta Bathó szabadságolását, majd azt is, hogy hétfőn Bathó ismét munkába állt.

Navracsics csütörtökön azt mondta, nem beszélt Matolcsy Györggyel erről az ügyről, de hozzátette, "nem vettem észre, hogy megrendült volna" Matolcsy pozíciója. Navracsics megjegyezte azt is, a jövőben is lesznek viták a kormányon belül, de ez normális része a kormányzati munkának, bizonyos kérdésekben előfordul, hogy ellentétes álláspontot képviselnek a kormánytagok.