Zsarolásért őrizetbe vették Tasnádi Pétert

Vágólapra másolva!
 Az MTI szerint Tasnádi Péter lakásában házkutatást tartottak, majd zsarolás, valamint önbíráskodás gyanúja miatt őrizetbe vették. A rendőrség annyit megerősített, hogy T. P.-t őrizetbe vették egy társával együtt.
Vágólapra másolva!

Elfogták csütörtök este Tasnádi Pétert - értesült az MTI. A rendőrség péntek reggel annyit közölt, hogy "T. Pétert" őrizetbe vették. Az MTI úgy tudja, hogy Tasnádi Péter budai lakásában házkutatást tartottak, és zsarolás, valamint önbíráskodás gyanúja miatt vették őrizetbe.

A rendőrség péntek délutáni közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni osztálya "T. P. és Sz. T. budapesti férfiakat" zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe csütörtökön. A két gyanúsítottat egy XX. kerületi vendéglátó egységben fogták el - tették hozzá.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két férfit azzal gyanúsítják, hogy 2010. áprilistól szeptemberig "több alkalommal, különböző sértettekkel szemben" súlyos fenyegetéssel éltek, így követeltek, és vettek el tőlük pénzt vélt vagy valós ügyek miatt. A rendőrség kezdeményezte a két gyanúsított előzetes letartóztatását.

Tasnádi Pétert az elmúlt években több bűncselekménnyel meggyanúsították, illetve megvádolták. Tavaly májusban a bíróság első fokon hat év börtönbüntetésre ítélte Tasnádi Péter vállalkozót, akit többek közt visszaesőként, felbujtóként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében és két rendbeli életveszélyt okozó testi sértésben találtak bűnösnek. A bűncselekmények nagy részét a bíróság szerint a vállalkozó felbujtóként követte el. A férfi ellen folyó maffiaper évek óta húzódott már, de mivel az ügyész és Tasnádi Péter is fellebbezett az ítélet ellen, az ítélet nem jogerős.

Tasnádi Péterről szóló összes cikkünket itt megtalálja.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Iu1daa1ouOlum98W

A rendőrség videója az elfogásról