Fideszes plakátokat rongáltak meg Kispesten

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP kispesti szervezete szerint egy MSZP-s önkormányzati képviselő fideszes és LMP-s plakátokat tépkedett le a XIX. kerületben. A rendőrség megerősítette a szabálysértés tényét, és előállított két személyt.
Vágólapra másolva!

Plakátrongálás közben értek tetten egy MSZP-s kispesti önkormányzati képviselőt szombaton hajnalban - közölte a Fidesz kispesti irodája. A közlemény szerint Lőrinczi György szocialista önkormányzati képviselő és jelölt segítőjével fideszes és LMP-s plakátokat tépkedett le a XIX. kerületben.

A Fidesz szerint amelyik plakátban nem tudott ilyen formán kárt tenni, arra ráragasztott egy másik plakátot. A rendőrséget értesítette a kispesti Fidesz-KDNP. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya megerősítette, hogy állampolgári bejelentés alapján a XIX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai rongálás szabálysértése miatt előállítottak két személyt, akik más pártok plakátjait leszaggatták.

A BRFK közleménye szerint az ügy lefolytatása bírósági hatáskörbe tartozik, ezért a XIX. kerületi kapitányságon bírósági eljárást előkészítő eljárás van folyamatban. A Fidesz közleménye szerint Patek Gábor, Gajda Péter MSZP-s polgármesterjelölt kampányfőnöke is megjelent a rendőrségen, és feljelentést tett ismeretlen személyek ellen, akik szerinte MSZP-s plakátokat rongáltak.