Vágólapra másolva!
Győzött a Jobbik jelöltje Tiszavasváriban, Vona Gábor pártelnök szerint ezzel "a Jobbik fővárosa" lett a település. Egy Hajdú-Bihar és egy Vas megyei faluban is a Jobbik jelöltjei győztek magabiztosan.
Vágólapra másolva!

Tiszavasváriban jobbikos lesz a polgármester. Az adatok 100 százalékos feldolgozottsága mellett a polgármesterválasztáson a jobbikos Fülöp Erik vezet 53,29 százalákkal. A második a független Rozgonyi Attila 38,14 százalékkal. Az MSZP-s jelölt, Koltai Tamás csak 4,89 százalékot szerzett. Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap este mondott rövid beszédében "a Jobbik fővárosának" nevezte Tiszavasvárit.

A Jobbik az áprilisi országgyűlési választáson abban a körzetben szerepelt a legjobban egyéniben, ahová Tiszavasvári is tartozik. A Jobbik akkori jelöltje a második fordulóban 37 százalékot szerzett.

A Hajdú-Bihar megyei Hencidán és a Vas megyei Hegyháthodászon is jobbikos lett a polgármester. A hencidai jelölt, Szémen László két független ellefelét verte meg magabiztosan. A településen az 500 választásra jogosult többségét kellett meggyőznie. A hegyháthodászi Jobbik-jelölt, Dervalics Roland 70 százalékot szerzett. Ezen a telelpülésen összesen 110 szavazó volt.