Biztosan nyer Veresegyház rekorder polgármestere

Vágólapra másolva!
Pásztor Béla 1965 óta irányítja Veresegyházát, de most vasárnap a választók még négy évre bizalmat szavaztak neki. Pásztor több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint fideszes ellenfele. Annak ellenére nyert, hogy néhány napja vádat emelet ellene az ügyészség.
Vágólapra másolva!

Újabb négy évig vezetheti a Pest megyei Veresegyház városát Pásztor Béla, az ország legrégebben hivatalban lévő polgármestere. Pásztor 45 éve, 1965 óta irányítja Veresegyházát (előbb tanácselnökként, majd 1990-től polgármesterként). A szavazatok 93,75 százalékának összeszámlálása alapján Pásztor 65,14 százalékkal (3582 szavazattal) nyert a fideszes Horváth Ernő (29,26 százalék) és az LMP-s Tatár Sándor (5,6 százalék) előtt.

Pásztor annak ellenére nyert magabiztosan, hogy néhány napja különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt ellene a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A vád szerint Pásztor 1996-ban a képviselő-testület felhatalmazása nélkül kötött adásvételi szerződést egy ingatlanforgalmazó céggel 66 építési telek értékesítéséről. A polgármester a szerződésben vállalta, hogy az önkormányzat kiépíti a közműveket, de azok nem készültek el, ezért a cég jogutódja 267 millió forint kötbért követelt a várostól, amiből végül 122 milliót ki is fizettek.