iWiW-csoport is segíti a vörösiszap-katasztrófa áldozatait

Vágólapra másolva!
Elsősorban természetbeni adományokkal, ruhával és élelemmel szeretne segíteni az iWiW közösségi oldalon szerveződő klub a hétfői iszapömlés áldozatainak.
Vágólapra másolva!

Szerdáig több mint 10 000-en csatlakoztak az iWiW közösségi oldalon a Segítsünk a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak! nevű klubhoz, amelyet egy 25 éves felhasználó hozott létre. A klub célja, hogy segítse az ajkai gátszakadás áldozatait. "Elsősorban nem pénzbeli juttatásokra gondoltam" - írja az alapító, aki inkább étellel, ruhával és hasonló természetbeni adományokkal szeretne segíteni. A klub célja, hogy összehozza a segítőket és az áldozatokat. A klub alapítója naprakész információkkal látja el a klubtagokat arról, hogyan tudnak segíteni.

A Veszprém megyei Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet ahétfőn kora délután árasztotta el a vörösiszap, miután az ajkai timföldgyár zagytározójánál átszakadt az egyik gát. A tározóból körülbelül egymillió köbméternyi köbméter veszélyes, maró vörösiszap ömlött a településekre. Eddig 4 halálos áldozatról érkeztek hírek, összesen 123 embert ápolnak kórházban, 12-nek súlyos az állapota (a katasztrófálol szóló összes cikkünket itt olvashatja).

Az iWiW-et az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. működteti.