Megóvták a választási eredményt Tiszabőn

Vágólapra másolva!
Ketten is megóvták a tiszabői polgármester választás eredményét - jelentette a Szolnok megyei Új Néplap. A választást a hivatalban lévő polgármester, Farkas Barnabás nyerte, az eredményt a lap szerint két vesztes jelölt, Szabó Béla Burkus és Nagy Rudolf támadta meg.
Vágólapra másolva!

Kifogást emelt a tiszabői polgármester-választás nem hivatalos eredménye ellen két vesztes jelölt, Szabó Béla Burkus és Nagy Rudolf - jelentette a Szolnok megyei Új Néplap. Mindketten azt állítják, hogy a polgármester-választás győztese, Farkas Barnabás, valamint hozzá közel álló személyek törvénytelen eszközökkel - lefizetéssel vagy fenyegetéssel - befolyásolták a szavazás kimenetelét. A beadványhoz olyan mellékleteket is csatoltak, amelyekben vesztegetési kísérletekről, illetve fenyegetésekről nyilatkoznak az érintettek.

Tiszabőn az 1154 választásra jogosultból 1006-an szavaztak az öt független polgármesterjelölt valamelyikére, az érvényes szavazatok száma 990 volt. A győztes Farkas Barnabás 493, Mága Gyula Pipás Gyuszi Fia 64, Nagy Rudolf 28, Rézsó Gábor Mihályné 19, míg Szabó Béla Burkus 386 voksot szerzett.

Az érintett jelöltek már a választás előtt is jelezték gyanújukat, hogy a polgármester csalni készül. Erről az [origo] helyszíni választási riportjában olvashat.

A területi választási iroda közölte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi választási bizottság csütörtöki ülésén kiemelt figyelmet fordít a beadványok elbírálására, de a konkrét ügyben egyelőre nem kívántak felvilágosítást adni. A vasárnapi önkormányzati választás Jász-Nagykun-Szolnok megyei eredményei ellen összesen kilenc kifogás érkezett a területi választási bizottsághoz.