Előzetes letartóztatásba került Geréb Ágnes

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt, akit kedden vettek őrizetbe, miután újra kellett éleszteni egy újszülöttet, aki az ő felügyelete alatt jött világra a fővárosban. A bíróság szerint Geréb folytatná a tevékenységet, amelytől korábban eltiltották, és bizonyítékokat is megsemmisíthetne, ha szabadon hagynák.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Geréb Ágnest. A bíróság nem jogerős döntésének indoklása szerint fennáll a lehetősége, hogy a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsított G. Ágnes szabadon hagyása esetén tanúk befolyásolásával, illetve bizonyítékok megsemmisítésével nehezítené az eljárást. Ezen kívül az sem kizárt, hogy a szülésznő folytatná szabálytalan tevékenységét amelyért korábban már eltiltották foglalkozásától, és ami miatt jelenleg is folyik ellene egy másik büntetőeljárás - közölte a bíróság.

Geréb Ágnest kedden vették őrizetbe a rendőrök, miután egy általa levezetett otthon szülés után a mentőknek kellett újraéleszteniük az újszülöttet.

Az otthon szülés pártolójaként közismert szülész-nőgyógyász ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűntények miatt folyik jelenleg is eljárás. Ennek az ügynek a következő tárgyalását jövő keddre tűzték napirendre. Korábban egy hasonló ügy miatt el is tiltották foglalkozásától.