Vágólapra másolva!
Szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények miatt vádolnak három embert Borsod-Abaúj-Zemplém megyében, akik a vád szerint éveken keresztül erőszakoskodtak saját gyerekeikkel, és verték őket. A szülők és a nagyapa állítólag még a kutyával is fajtalankodásra kényszerítette a négy kisfiút.
Vágólapra másolva!

Egy 43 éves férfi, 35 éves felesége és a férfi 68 éves apja a vádlott abban a bűnügyben, amelyben a napokban emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A vád 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények - közölte az ügyészség.

A vád szerint az egyik borsodi faluban élő három vádlott - négy fiúgyermek apja, anyja és nagyapja - rendszeresen bántalmazták a gyerekeket, és szexuális aktusokra kényszerítették őket még 2008-ban és előtte, amikor a gyerekek 10, 9, 8 és 4 évesek voltak.

Az ügyészség szerint hetente többször is verték és zaklatták a négy gyermeket, és még a család kutyájával is fajtalankodásra kényszerítették őket. Később az állattal brutális kínzások közepette végeztek a gyerekek szeme láttára. Egyszer az apa a 10 éves kisfiú hátára úgy ráütött, hogy egy hétig látszott a nyoma, és az iskolában is észrevették. Ekkor figyelmeztették a szülőket a gyermekvédelmi hatóságok.

A bántalmazások azonban nem szűntek meg. A szülők és a nagyapa rendszeresen puszta kézzel vagy seprűnyéllel, bodzavesszővel ütlegelték a gyerekeket. A sérüléseket az óvodáskorú kicsin is észlelték a kívülállók. A négy gyermeket 2008-ban kiemelték a családból, majd nevelőszülőkhöz kerültek. Nekik mesélték el a velük évek alatt megtörtént szörnyűségeket.

A vádirat szerint a vádlottak a gyerekek testi, értelmi, erkölcsi, szellemi fejlődését súlyosan veszélyeztették, ami miatt a gyerekek pszichiátriai gondozásra szorulnak, súlyos magatartászavarokkal küszködnek, folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állnak azóta is.

A kirendelt elmeorvos szakértő megállapította, hogy a vádlottak mindhárman súlyosan pszichopatizálodott személyiségűek, infantilis ösztönvezetésűek, szexuálisan szadisztikus erőszakos magatartás jellemzi őket. A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, és 10-től 18 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.