Meghalt Martfű egy hete megválasztott polgámestere

Vágólapra másolva!
Váratlanul elhunyt Martfű polgármestere, Bakonyi Péter, aki a múlt hét vasárnapi választáson nyerte el a választók többségének bizalmát.
Vágólapra másolva!

Martfű polgármestere, Bakonyi Péter 35 éves korában szombaton hajnalbban tragikus hirtelenséggel elhunyt. Balogh Edit, a város címzetes jegyzője közölte: a Martfűt 2006 óta vezető politikust pénteken egy képviselőtársa vitte a szolnoki Hetényi kórházba, ahol hasnyálmirigy-gyulladást állapítottak meg nála. Az intenzív osztályon gyógykezelték, de betegsége annyira súlyosnak bizonyult, hogy szombat reggelre életét vesztette.

A címzetes főjegyző elmondta, hogy hétfőn összehívják a képviselőket, és együtt intézkednek a polgármester temetéséről. Mivel az új képviselő-testület összehívása általa már kedden megtörtént, az új önkormányzat megkezdheti munkáját.

A múlt hét végén tartott önkormányzati választáson Bakonyi kapta a legtöbb szavazatot. A martfűi választási eredmények szerint a városban közel 3300 ember, a város voksolásra jogosult lakóinak közel 56 százaléka ment el szavazni. Bakonyi független jelöltként a szavazatok közel 80 százalékának megszerzésével nyerte meg a választást, a város képviselő-testületébe még nyolc - független - embert szavaztak be a város lakói. A megüresedett polgármesteri poszt betöltésére időközi választást kell kiírni.