A kihagyó fűtés miatt rendeltek el szünetet a Miskolci Egyetemen

Vágólapra másolva!
A fűtésrendszer meghibásodása miatt rendelt el tanítási szünetet és rendkívüli munkaszünetet a Miskolci Egyetem több karán az intézmény rektora. Az egyetemen kedden és szerdán sem lesz tanítás, de az órákat decemberben pótolják.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli oktatási szünetet rendeltek el a Miskolci Egyetem több karán, mert fennakadások vannak az egyetem fűtési rendszerének működésében - közölte dr. Patkó Gyula, az egyetem rektora. A rektor erről szóló levelét kedden közölte a Borsod Online regionális hírportál.

A levélben a rektor azt írja, hogy "a fűtési rendszer működésében tapasztalható fennakadásokra és a külső hőmérsékletre tekintettel két napra, 2010. október 12. és 13. napjára rendkívüli oktatási szünetet rendel el". Az elmaradt órákat a hallgatóknak december 13-án és 14-én kell pótolniuk.

Az oktatási szünet nem érinti a Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar, az Egészségügyi Kar, a Bölcsészettudományi Kar és a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet hallgatóit. A Bölcsészettudományi Kar hallgatói számára a C/2. jelű épületbe kiírt órák elmaradnak, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet telefonközpontban tartott óráit pedig áthelyezik a kollégiumi tantermekbe - írta a rektor.

A fűtési problémák miatt az egyetemen egyben rendkívüli munkaszünetet is elrendeltek a problémával érintett épületekben dolgozó, nem oktató alkalmazottak számára. A munkaszünet ezekben az épületekben egyedül a portaszolgálatot, valamint a Műszaki és Üzemeltetési Főosztály dolgozóit nem érinti.