Állítólag megfenyegették a sokat beszélő dolgozókat a Mal Zrt.-nél

Vágólapra másolva!
Az ellene szóló tanúvallomások szerint a Mal Zrt. vezetője hetek óta tudhatta, hogy átáztak az iszaptározó töltései - írja a Népszabadság. A lap szerint Bakonyi Zoltán tett ez ellen intézkedéseket, de többet foglakozott azzal, hogy az erről beszélni akaró alkalmazottait megfélemlítse.
Vágólapra másolva!

Kirúgással fenyegették azokat a dolgozókat, akik túlságosan sokat és hangosan beszélnek a gát állapotáról - írja a Népszabadság a Mal Zrt vezetője, Bakonyi Zoltán ellen tett egyik tanúvallomásokra hivatkozva. A lap meg nem nevezett forrásból származó értesülései szerint több mint húsz terhelő vallomást jegyzőkönyveztek eddig a nyomozók Bakonyi Zoltán ellen.

A Népszabadság szerint ellene vallottak a társaság egyes felső és középvezetői is. A vallomások szerint Bakonyi már hetek óta tudhatott róla, hogy a vízzel hígított vörös iszap több helyen átáztatta a 10-es tározó gátját. A cégvezető azonban - bár tett intézkedéseket a ezek megszüntetésére - a tanúk szerint lényegesen több gondot fordított a gátszivárgás miatt aggódó dolgozók megfélemlítésére.