Újabb rendőrt vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen

Vágólapra másolva!
Megint őrizetbe vettek egy rendőrt Sátoraljaújhelyen. Ezzel tizenötre emelkedett azoknak a rendőröknek a száma, akiket vesztegetéssel gyanúsítanak a város járőrei közül.
Vágólapra másolva!

Újabb rendőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség a Sátoraljaújhelyen - erősítette meg szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. Vele együtt már a sátoraljaújhelyi kapitányság 15 rendőrét gyanúsítják hivatalos személy által elkövetett kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel.

A Miskolci Nyomozó Ügyészség szeptember elején vett őrizetbe először hét, a hó végén újabb hét közúti járőrt, a bíróság pedig mindannyiukat előzetes letartóztatásba helyezte. A gyanú szerint a rendőrök májusban és júniusban megállapodtak egymással, hogy közúti ellenőrzéseken külföldi gépkocsikat állítanak meg, és a szabályszegések elnézéséért pénzt kérnek. Több esetben vettek át csúszópénzt, főleg külföldi tehergépkocsik vezetőitől.

Jelenleg 14 rendőr van előzetes letartóztatásban, a szeptember elején őrizetbe vett hét rendőr közül egyet - aki együttműködött a hatósággal - az ügyészség egyetértésével kiengedtek kétmillió forint óvadék ellenében, esetében a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.