Életfogytiglanra ítéltek egy gyálaréti férfit három családtagja megöléséért

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2005-ben egy vascsővel agyonverte a nagymamáját, majd 2008-ban baltával végzett élettársával, kilenc hónapos kisfiát pedig megfojtotta.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a szeged-gyálaréti férfit, aki nagymamáját, élettársát és kisfiát is megölte. A táblabíróság a most 24 esztendős férfit előre kitervelten, aljas indokból, több ember, közöttük egy tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek.

3-4 ezer forintért ölte meg a nagymamáját

Az autóbusz-vezetőként dolgozó férfi 2005 áprilisában határozta el, hogy néhány tízezer forintjáért megöli a 74 éves özvegy nagymamáját. Április 23-án este egy fél méter hosszú vascsövet magához véve ment el az idős asszonyhoz. Az épületbe belépve a férfi köszönt a televíziót néző asszonynak, és amikor az visszafordult a készülék felé, a vádlott a vascsővel legalább háromszor fejen ütötte, majd még négyszer lesújtott a földre eső nőre. Amikor látta, hogy nagyanyja már nem mozog és nem lélegzik, megkereste az asszony pénzét, ám csak 3-4 ezer forintot talált. Felforgatta a lakást, hogy rablógyilkosság látszatát keltse, majd autóbusszal a városba ment, ahol a barátaival szórakozott.

Másnap a férfi visszament, mentőt hívott a sértetthez, valamint értesítette szüleit és a szomszédokat. A mentősök és a rendőrség kiérkezése után eljátszotta, mennyire megrendült, és ő vett részt hatósági tanúként a helyszíni szemlén. A gyilkossággal kezdetben mást gyanúsítottak a hatóságok, a történtekre csak a vádlott által elkövetett következő bűncselekmény után derült fény.

Beitalozva fojtotta meg gyermekét

A férfi nagymamája megölése után élettársi kapcsolatot létesített egy fiatal lánnyal, 2008 februárjában közös gyerekük született. Időközben rendszeressé váltak közöttük a viták, és a vádlottnak szerelmi viszonya lett egy fiatalkorú lánnyal. A férfi 2008. november 11-én betért egy gyálaréti italboltba, ahol megivott egy üveg sört és 4-5 féldecis töményet. Italosan tért haza, és a nő kérdőre vonta emiatt. A vitát a kertben, a fészer mellett is folytatták, közben a vádlott felkapott egy baltát, amellyel leütötte élettársát, majd a szerszámmal még ötször lesújtott az áldozat fejére.

A házba visszamenve meglátta, hogy kilenc hónapos kisfia sír. Az ágyához lépett és megfojtotta a gyereket, majd a nyakánál fogva a kert hátsó végébe vitte a holttestet. A két testet - néhány használati tárgyukkal együtt - eltemette egy harminc centiméter mély árokba. Annak érdekében, hogy tettét leplezze, a férfi azt a látszatot próbálta kelteni, hogy élettársa a gyerekkel együtt elhagyta és máshol próbál meg új életet kezdeni. A sértett telefonjával üzeneteket küldött a lány rokonainak és ismerőseinek, majd apósával együtt tett bejelentést a rendőrségen élettársa és kisfia eltűnéséről.

A rendőrök az ezt követően indított eljárás során derítették fel a lány és a gyermek megölését, és később a vádlott a nagymamája meggyilkolását is beismerte.