Magyar Nemzet: Vádat emelnek hamarosan Dávid Ibolyáék ellen

Vágólapra másolva!
Heteken belül vádat emelnek a lehallgatási botrányban érintett Szilvásy György volt titokminiszter, Dávid Ibolya volt MDF elnök, Herényi Károly korábbi MDF-es frakcióvezető, és Tóth Károly volt szocialista képviselő ellen - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség heteken belül vádat emel a lehallgatási botrányban meggyanúsított Szilvásy György egykori titokminiszter, Dávid Ibolya volt MDF elnök, Herényi Károly korábbi frakcióvezető, valamint Tóth Károly egykori szocialista képviselő ellen - írja a Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett forrásból.

A lap szerint az ügyészség úgy véli Dávid és Herényi egy, a titkosszolgálat által rögzített, majd kiszivárogtatott hangfelvétel segítségével elkövette a kényszerítés bűntettét.

A Központi Főügyészség a büntetőeljárás érdemi nyomozását befejezte. Mint azt Fazekas Gézára, a főügyészség szóvivőjére hivatkozva írták: az ügyben sem a terheltek száma, sem a velük közölt gyanú nem változott. Ezzel együtt a főügyészség az eljárás során keletkezett információk birtokában februárban és márciusban a Budapesti Katonai Ügyészséghez fordult, mert olyan személy került a látókörükbe, akinek ügyében a katonai vádhatóság járhat el.

A Magyar Nemzet szerint a főügyészség bizonyítottan a titkosszolgálatok által rögzített beszélgetés törvénytelen nyilvánosságra kerülése kapcsán hívta fel a katonai ügyészséget a felelősség megállapítására.