Schmitt Pál táviratban üdvözölte a chilei bányászokat

Vágólapra másolva!
A köztársasági elnök táviratban írta meg a chilei államfőnek, hogy a magyar nép az iszapkatasztrófa miatt különösen szolidáris a megmentett bányászokkal.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál köztársasági elnök a chilei államfőnek címzett táviratában üdvözölte az augusztus 5-én bekövetkezett bányaomlás során szerencsétlenül járt bányászok sikeres megmenekülését - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. Az államfő táviratában úgy fogalmazott, a magyar közvélemény is kitörő örömmel fogadta a fogságba rekedt chilei bányászok szerencsés megmenekülését. A magyar nép különösen szolidáris ebben a pillanatban, amikor Magyarországot példátlan ipari és természeti katasztrófa sújtotta, több települést vörösiszap öntött el - írta Schmitt Pál.

Schmit megírta, hogy a bányászok helytállása, a chilei szakemberek bravúros munkája és a szolidaritás meghozta gyümölcsét, és tovább erősítette azt a képet, amely a világban Chiléről, mint jól szervezett, dinamikus országról kialakult. A magyar államfő arra kérte chilei kollégáját, hogy továbbítsa az érintett bányászoknak és családjuknak további életük kedvező alakulására irányuló jókívánságait.