A Fidesz-KDNP jelöltje nyert végül Máriapócson

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte végül a máriapócsi polgármester-választást. Az október 3-ai voksoláson még a várost eddig irányító polgármester nyert három szavazattal, de két szabálytalanság miatt a szavazást meg kellett ismételni.
Vágólapra másolva!

Papp Bertalan, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert a megismételt polgármester-választáson Máriapócson - tájékoztatta az MTI-t Kiss Béla, a település jegyzője. A Fidesz jelöltje a községet eddig irányító, a választásokon függetlenként induló Palóczy Lajos Eleknét váltja a polgármesteri székben, aki egyébként az október 3-ai választáson még három szavazattal megelőzte ellenfelét. Az önkormányzati képviselőkre leadott voksok összeszámlálása még folyamatban van.

A 2 200 lakosú kisvárosban két jogsértés miatt kellett újból voksolni. A választás reggelén az egyik szavazókörben a szavazóbizottság egyik tagja írta alá az ellenőrző lapot a legelső választó helyett. Ezután a nap folyamán az egyik szavazókörben negyven percre felfüggesztették a szavazást. A szavazatszámláló bizottság tagjai délelőtt távoztak a szavazóhelyiségből, a szavazás szüneteltetéséről azonban nem tájékoztatták az embereket. Emiatt negyven-ötven választópolgár volt kénytelen várakozni a bejárat előtt.