Lemondott posztjáról Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője, a fővárosi közgyűlés a jövő héten ír ki pályázatot a főpolgármesteri hivatal vezetőjének posztjára. Tiba korábban azt mondta, Tarlós István főpolgármester kérésére távozik.

Benyújtotta lemondását Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője, aki erről kedden kelt levelében tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert és a fővárosi közgyűlést. Tiba levelében nem indokolta lemondását, csupán azt kérte, vegyék tudomásul a döntését. A főjegyző kéthónapos felmondási időt kért, illetve közszolgálati jogviszonyának december 31. történő megszüntetését.

A fővárosi közgyűlés október 27-én tartja első rendes ülését. A napirendi javaslatban már szerepel a főjegyzői posztra kiírandó pályázat. A jelentkezés feltétele a magyar állampolgárság és a büntetlen előélet mellett a jogi vagy közgazdasági végzettség, a jogi szakvizsga vagy tudományos fokozat, legalább kétéves közigazgatási gyakorlat, vezetői tapasztalat és számítógépes ismeretek előnyt jelentenek. A pályázatokat november végéig lehet benyújtani.

Tiba már október 6-án, a főpolgármesteri hivatal átadás-átvételekor jelezte, hogy távozik posztjáról, "ha ez a kérés". A főjegyző igennel válaszolt arra a kérdésre, az új főpolgármester kérésre távozik-e. Tarlós István akkor arra kérte, hogy ne azonnal mondjon le, hanem még készítsen elő néhány közgyűlést.