Több tízmillió forintos kártérítésre kötelezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság az olaszliszkai gyilkosság tetteseit szerdán. Az áldozat hozzátartozói által indított perben hozott ítélet nem jogerős.

46 millió forintot és annak kamatait kell kártérítésként megfizetnie az Olaszliszkán 2006-ban megölt tanár gyilkosainak - mondta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság szerdán. A tiszavasvári tanár, Szögi Lajos halála után a hozzátartozók indítottak kártérítési pert, amelyben elsőfokú, nem jogerős ítélet született.

Kocsis Ottília tanácsvezető bíró a gyilkosságért büntetésüket töltő nyolc alperest mintegy 400 ezer forint rongálási kár és több mint 1,7 millió forint perrel kapcsolatos költség megfizetésére is kötelezte. A pénzt a börtönben ülőknek 15 napon belül kell megfizetniük.

Szögi Lajost 2006. október 15-én a Borsod megyei Olaszliszkán gyermekei szeme láttára verték agyon. A tragédia előzménye az volt, hogy a tanár autója előtt egy kislány a társával átszaladt az úton, majd az árok szélén elesett. Szögi Lajos megállt, hogy megnézze, megsérült-e a gyermek, ekkor azonban a vélt baleset miatt a hozzátartozók kirángatták a járműből, és halálra verték.