Megszüntették a Főtáv-vezér előzetes letartóztatását

Vágólapra másolva!
Kiengedték az előzetes letartóztatásból a Főtáv meggyanúsított vezérigazgatóját. A bíróság úgy döntött, hogy elegendő, ha lakhelyelhagyási tilalmat rendel el Kovács Lajossal szemben, aki ellen egy gyanús szerződéskötés miatt nyomoz a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a bíróság a Főtáv vezérigazgatójának előzetes letartóztatását. A Fővárosi Bíróág pénteki közleménye szerint az előzetest megszüntető határozatot még kedden hozta a bíróság, amely ezzel egyidejűleg lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Kovács Lajossal szemben.

Döntését a bíróság azzal indokolta, hogy a nyomozás már több mint öt hónapja folyik, és nem merült fel, hogy veszélybe kerülhet a bizonyítási eljárás. Az sem merült fel, hogy Kovács Lajos az eddig kihallgatott tanúkat befolyásolni próbálta volna, és a bíróság szerint nem áll fenn a szökés veszélye.

Kovács Lajost július 23-án helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, ezt később október 23-ig meghosszabbították.

Kovács ügyében egy feljelentés alapján indult nyomozás, a rendőrség gyanúja szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozott a Főtávnak egy csepeli lakópark fűtési rendszerére kötött szerződéssel. A Főtáv és a vezérigazgató védője viszont azt állítja, hogy ez az ügylet kifejezetten előnyös volt a cég számára.