MN: Tarlós az IMF-fel tárgyal Budapest jövőjéről

Vágólapra másolva!
Az IMF és az Európai Bizottság képviselőivel tárgyal Tarlós István főpolgármester Budapest és a BKV finanszírozhatóságáról - írja pénteki számában a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, Tarlós és Orbán Viktor felfüggesztette a BKV és a 4-es metró jövőjéről szóló tárgyalásokat.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester pénteken fogadja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság (EB) küldöttségét - írja pénteki számában a Magyar Nemzet. A lap szerint a találkozó nem egyszerű protokolltalálkozó lesz, a napirendi pontok között szerepel a fővárosi önkormányzat és a BKV több száz milliárd forintos adósságának rendezése, az idei költségvetési helyzet, a város 2011-es finanszírozhatósága és a BKV helyzete.

A Magyar Nemzet a városházára hivatkozva azt írja, az IMF Christoph Rosenberg vezetésével október 13-án érkezett Magyarországra szokásos konzultáció céljából, az EB delegációja később csatlakozott. A lap szerint a legfontosabb vitakérdés a 4-es metró jövője, különösen a héten meghiúsult metrókocsi-beszerzés (erről bővebben itt olvashat).

Tarlós korábban a hét elején még Orbán Viktorral folytatott tárgyalásokat Budapest jövőjéről, de a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a BKV-ról és a 4-es metróról felfüggesztették a tárgyalásokat a felek. A lap szerint Tarlós a nemzetközi szervezetek után Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel fog egyeztetni a fővárosról.