Jobbikos képviselők is éhségsztrájkolnak Budaházyért

Vágólapra másolva!
A terrorizmussal vádolt Budaházy György szabadon bocsátásáért tüntetnek és éhségsztrájkolnak három napig Kozma utcai börtönnél. A tiltakozók közt jobbikos országgyűlési képviselők is vannak. Gaudi-Nagy Tamás képviselő szerint Budaházy politikai fogoly, az ellene folyó eljárás pedig koncepciós.
Vágólapra másolva!

Éhségsztrájkba kezdtek hajnalban a Kozma utcai börtönnél a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György szimpatizánsai, köztük jobbikos országgyűlési képviselők, Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula. Az éhségsztrájkot a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte, a tervek szerint három napig 64 ember fog tüntetni Budaházy szabadon bocsátásáért.

Gaudi-Nagy a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ő nem szervezője az események, de nemzeti jogvédőként szimpatizál a sztrájkolókkal, ő maga azonban egyéb elfoglaltságai miatt nem vesz részt folyamatosan a helyszíni eseményeken. Szerinte egy régóta tartó küzdelem része az éhségsztrájk, a "politikai foglyok" szabadon bocsátásáért.

A terrorcselekmény miatt folyó eljárásnak 17 vádlottja van, közülük hárman vannak előzetes letartóztatásban, a börtön előtt zajló éhségsztrájkhoz bent ők is csatlakoztak. Gaudi-Nagy szerint eddig semmilyen formában nem sikerült bizonyítani, hogy a megvádolt személyeknek köze lenne a Magyarok Nyilai néven elhíresült ügyhöz. Az ügyben Gaudi-Nagy hétfőn fel is szólal a parlamentben.

A képviselő szerint a "Gyurcsány-rendszerben megindult koncepciós eljárásról van szó", amit szerinte a "rendszerváltásnak nevezett" tavaszi fordulat után semmiképpen nem lenne szabad fenntartani. A képviselő szerint érthetetlen, hogy miért vannak hárman előzetes letartóztatásban, mikor a szabadlábra helyezettekkel szemben is hasonlóak a vádak.