Pisztolyért kiáltott a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja egy tanú szerint

Vágólapra másolva!
Három kézilabdázó vallomását olvasták fel a Marian Cozma halála ügyében tartott tárgyaláson, azt azonban egyikük sem látta, hogy kitől kapta a végzetes szúrást a február 8-án meggyilkolt sportoló. Egyikük szerint a szívszúrással vádolt R. Sándor pisztolyért kiáltott, közvetlenül a gyilkosság előtt.
Vágólapra másolva!

Ivan Pesic, Ilyés Ferenc és Zarko Sesum sem látta, hogy ki szúrta le Marian Cozma kézilabdázót február 8-án. A sportolók külföldi tartózkodásuk miatt nem tudtak megjelenni a hétfői tárgyaláson, de nyilatkozatban közölték, hogy fenntartják korábbi vallomásaikat, amelyeket a bíró olvasott fel. A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma R. Sándortól kapta, a sportoló segítségére siető Ivan Pesicet N. Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

Ivan Pesic úgy emlékszik, hogy Cozmát minden előzmény nélkül támadták meg a lokálban, miközben a barátnőjével táncolt. A verekedés közben kést látott valakinek a kezében, amitől annyira megijedt, hogy fejbevágta az illetőt egy üveggel. A szórakozóhely előtt folytatódott a verekedés, de azt nem látta, hogy a három- négy támadó közül ki volt, aki leszúrta Cozmát, csak azt vette észre, hogy társa a földön fekszik. Azt pontosan nem tudja, hogy őt mikor és hol szúrták meg, mert fájdalmat nem érzett. Arra emlékszik, hogy a lokál előtt "pisztoly, pisztoly " felkiáltást hallott és ezért, mivel látta, hogy Cozmán már nem tud segíteni, elmenekült és azonnal a kórházba ment - derült ki Pesic vallomásából.

Zarko Sesum is azt vallotta, nem látta Cozma gyilkosát. Már a verekedés kezdetén azt a felkiáltást hallotta egy férfitől a tánctérben, hogy "kés van náluk, vigyázz!". Cozmat többen támadták a szórakozóhely előtt is, ezután ájultan a földre esett. Sesum föléhajolt, és kihúzta a nyelvét, nehogy megfulladjon, ekkor vesztette el eszméletét, feltehetően azért, mert fejbe rúgták - áll a sportoló vallomásában.

Ilyés Ferenc kézilabdázó vallomásában pedig azt állította, R. Sándor pisztolyért kiáltott a tragikus éjszakán a szórakozóhely előtt. Ilyés a bárban látta a vérző fejű R. Sándort, aki később a szórakozóhely előtt - amikor kilépett az ajtón - azt kiáltotta: "Hozzátok a pisztolyt!" A kézilabdázó sem a verekedés kirobbanását, és a végzetes szúrást sem látta. Ő ugyanis sokáig nem a tánctérben, hanem a bárban tartózkodott. Később már csak a földön fekvő társát figyelte, próbálta újraéleszteni Cozmát, de hiába.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. A tárgyalás szeptember 13-án kezdődött. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád. A vádlottak mindannyian tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz. Kedden Ivan Lapcevic kézilabdázó vallomásának ismertetésével folytatódik a Cozma-tárgyalás. Itt folyamatosan követheti a Cozma-per fejleményeit.

Forrás: MTI/Nagy Lajos
Folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása, rózsaszín ingben a harmadrendű vádlott, Sztojka iván