Öt bomba felrobbantásával fenyegetőzött egy balmazújvárosi nő

Vágólapra másolva!
Öt balmazújvárosi intézményben elhelyezett bombával fenyegetőzött egy nő, aki négyszer is felhívta emiatt a rendőrséget. Pár órán belül elfogták, és kiderült, így akarta megakadályozni rokonát abban, hogy feljelentést tegyen ellene egy ellopott takarékbetétkönyv miatt.
Vágólapra másolva!

Rövid időn belül négyszer is betelefonált a rendőrségre egy nő azzal, hogy bombát fog robbantani Balmazújváros öt közintézményében. A 35 éves nőt elfogták és gyorsított eljárással vonják felelősségre - közölte kedden a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nő hétfő reggel telefonált be a rendőrségre, majd többször is megismételte a robbantással való fenyegetőzést, hogy nyomatékot adjon szavainak.

A rendőrség a telefonáló által említett intézményeket átvizsgálta, de robbanóeszközt nem találtak. Az első hívást követő pár órán belül beazonosították a helyi lakost, aki kihallgatása során azt mondta: szeptemberben adósságai miatt kölcsönvette egyik rokonának betétkönyvét, és ebből az összegből rendezte tartozásainak egy részét. Rokona azonban a pénz eltűnése miatt feljelentést akart tenni a rendőrségen, ő ezt akarta megakadályozni a bombafenyegetéssel.

A gyanúsított ellen közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt indult eljárás. A nőt gyorsított eljárással tervezik felelősségre vonni, tettéért legfeljebb két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.