Elektromos sokkolóval rázták meg egymást egy fővárosi iskola diákjai

Vágólapra másolva!
A kínai piacon vásárolt elektromos sokkolóval szórakoztak a diákok egy fővárosi iskolában. A mentők 5 diákot vizsgáltak meg, akiket áramütés érhetett, de senkit nem kellett kórházba vinni. A rendőrség szabálysértési eljárást indított a veszélyes eszköz miatt.
Vágólapra másolva!

Szabálysértési eljárást indított a rendőrség szerdán az egyik XI. kerületi általános iskola néhány diákjával szemben, mert azok elektromos sokkolóval rázták meg egymást. A rendőrség közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt indított eljárást - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

A helyszínre szerdán délelőtt tíz órakor riasztották a rendőrséget és a mentőket. A mentők öt tanulót vizsgáltak meg a fővárosi általános iskolában, mert felmerült annak gyanúja, hogy áramütés érte őket. A XI. kerületi, Baranyai utcai általános iskolából végül senkit nem kellett kórházba vinni.

Az eset után kiderült, hogy egy kínai piacon vásárolt elektromos sokkoló járt kézről-kézre, ezzel rázták meg egymást a gyerekek. Az elektromos sokkoló a magyar törvények szerint közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek számít, hasonlóan a pillangókéshez.