Hadbírósággal fenyegették az elhunyt motoros rendőrt a család ügyvédje szerint

A 2010. augusztus 16-án meghalt 33 éves Telegdi Zsolt főtörzsőrmesterre emlékeznek hozzátartozói és kollégái a baleset helyszínén, az M1-es autópálya 63 kilométerénél, motoros rendőr lekopott gumival
Vágólapra másolva!
A kopott gumik miatt meg akarta tagadni, hogy motorra üljön, mire hadbírósággal fenyegették azt a motoros rendőrt, aki augusztus 16-án vesztette életét. A rendőr családjának a rendőrségtől több tízmilliós kártérítést követelő ügyvéd szerint erre tanúk is vannak - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A közvetlen hozzátartozóknak méltányos életjáradékot a szülőknek kártérítést kért Magyar György ügyvéd, az augusztus 16-án szolgálatteljesítés közben halálos kimenetelű motorbalesetet szenvedett főtörzsőrmester, Telegdi Zsolt családjának jogi képviselője. A végösszeg több tízmillió forint lehet - írja a Népszabadság.

A lap szerint a tatai motoros rendőr halála miatt már két rendőr ellen nyomoz a katonai ügyészség, várhatóan legalább kilenc rendőri vezető ellen indul majd fegyelmi eljárás, ráadásul a motoros rendőr özvegye megbízásából is feljelentést tett az ügyvéd.

A lapnak nyilatkozó Magyar György szerint az elhunyt rendőr többször is jelezte feletteseinek, hogy életveszélyesek motorja gumijai. Amikor azonban emiatt azzal fenyegetőzött, hogy nem ül fel a járműre, hadbírósággal fenyegették meg. A halála előtti pénteken a férfi az ügyvéd szerint 35 ezer forintért, saját pénzén rendelt gumikat a szolgálati motorra.

Az ügyben lefolytatott közigazgatási eljárás szerint a balesetet vagy a motorkerékpár kopott gumijai okozták, vagy az, hogy a rendőr nem az útviszonyoknak megfelelő sebességű hajtott. Magyar György az utóbbi megállapítás miatt támadja a határozatot, mert szerinte ezzel meg akarják osztani a felelősséget a motor műszaki állapotáért felelős testület és az elhunyt között - mondta a Népszabadságnak.