Magukra rántották a sírkövet a gyerekek Cinkotán

Vágólapra másolva!
Könnyebben megsérült három gyerek, amikor magára rántotta a sírkövet a cinkotai temetőben. Az Új Köztemetőben egy körözöttet fogtak el, másutt zsebtolvajokat füleltek le. Rendkívüli események a temetőkben a főváros környékén.
Vágólapra másolva!

Könnyebb sérüléseket szenvedett három gyerek az ünnepi hosszú hétvégén a cinkotai temetőben, amikor magukra rántották a családi síremlék egy részét. A szülői felügyelet mellett játszó gyerek a családi síremlék egy részét rántották magukra. Az Országos Mentőszolgálat szerint két kislányt zúzódással szállítottak kórházba.

A halottak napi hétvége rendkívüli eseményeiről a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) számolt be. Eszerint az Új Köztemetőben civil nyomozók fogtak el egy körözöttet, vasárnap délután pedig egy 88 éves összeesett a járdán. A BTI által biztosított mentők átfogó vizsgálat után megállapították, hogy nem történt komolyabb baj. A rendőrség több zsebtolvajt is elfogott a hétvégén, az Új Köztemetőben pedig olyanokat kaptak el, akik virágokat loptak a sírokról.

A BTI szerint szombaton és vasárnap összesen egymillió ember látogatott ki a fővárosi temetőkbe. A temetők bejáratainál és odabent folyamatos volt a forgalomrányitás, az autók és a gyalogosok zavartalanul közlekedtek. Sokan vették igénybe az Új Köztemetőben és a Fiumei úti temetőben az ingyenes temetői járatokat is.