Hétfőn, Mindenszentek napján hosszabb nyitva tartással várják a látogatókat a fővárosi temetők. A BKV rendkívüli járatokkal és egyes járatok sűrítésével segíti a közlekedést a temetők környékén. Hétfőn a fővárosban fokozott ellenőrzésekre, forgalomkorlátozásra kell számítani.

Hosszabb nyitva tartással várják a látogatókat hétfőn Mindenszentek napján a fővárosi temetők.

A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) mind a tizenöt fővárosi temetőjében meghosszabbított nyitva tartással várják a hozzátartozókat. A temetők egészen keddig reggel 7 órától este 8 óráig látogathatók. November 3-tól visszaáll a megszokott látogatási rend, a temetők reggel fél 8-tól délután 5 óráig tartanak nyitva.

November 1-jén csak a Fiumei úti Sírkertbe és az Újköztemetőbe lehet autóval behajtani. Az Újköztemetőben november 1-jén temetőzárásig díjmentes a gépkocsi behajtás. A várható nagy forgalom és a parkolás nehézségei miatt a BTI azt javasolja, hogy aki teheti, villamossal közelítse meg az Újköztemetőt és a Farkasréti temetőt.

A munkaszüneti napokon érvényes, vagyis vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok és a buszok hétfőn a kegyeleti ünnepek miatt. A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása szerint a legnagyobb forgalmú vonalakon a szokásosnál több kocsival indítják majd a szerelvényeket. A Volán buszjáratai is munkaszüneti nap szerint közlekednek, kedden pedig a tanítási szünetben érvényes menetrendet kell figyelembe venni, miután a héten őszi szünet lesz az iskolákban.

A BKV az ünnepek alatt rendkívüli járatokkal és egyes járatok sűrítésével segíti a közlekedést a sírkertek környékén. A járatok pontos útvonalát, megállói és menetrendje a járműveken, a megállókban és a tömegközlekedési vállalat honlapján található meg. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) viszont azt közölte, hogy elhibázott a fővárosi temetői járatok menetrendje és hiányos az ezzel kapcsolatos tájékoztatást. A szervezet szerint a térképeket csak a járműveken helyezték el, a megállókban nem, sőt a legtöbb rendkívüli járat által érintett megállóban semmilyen tájékoztatás nincs.

Mindenszentek és Halottak napja miatt fokozott ellenőrzésekre, forgalomkorlátozásra kell számítani a fővárosban. Ez érinti egyebek mellett a főváros főútvonalait, a temetőkhöz vezető utakat és azok közvetlen környezetét is. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít az ilyenkor elszaporodó autólopásokra és feltörésekre, a zsebtolvajokra. Ott ahol temető van, a rendőrök a héten visszatérő ellenőrzéseket tartottak, sőt zárás után is visszatérnek a temetőkhöz.

A Mindenszentek a katolikus és ortodox keresztény egyházak ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén, az ortodoxia pedig egy héttel később tartja. Mindenszentek a Halottak napját, november 2-át előzi meg. A 8. században, III. Gergely pápa tette május 13-át a "Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek" az emléknapjává. Egy évszázaddal később, IX. Gergely pápa helyezte november 1-jére a Mindenszentek ünnepét.