November közepétől indulhat a forgalom a Margit hídon

Vágólapra másolva!
Az enyhe idő miatt többet tudnak dolgozni a Margit híd felújításán dolgozó cégek, így már novemberben átadhatják a 2009 augusztusa óta lezárt hidat a forgalomnak - közölte a felújítást végző konzorcium szóvivője. A kivitelezők szerint a híd nemcsak praktikusabb lesz, hanem szebb is.
Vágólapra másolva!

Már november közepén ideiglenesen forgalomba helyezhetik a Margit hídat - mondta el a Független Hírügynökségnek Tóth Kata, az MH 2009 konzorcium szóvivője. Ebben szerinte nagy része van az időjárásnak, hiszen olyan munkákat is el tudnak most végezni, amelyekre egy átlagos novemberi napon - esőben, fagyban - nem lenne lehetőség.

A híd próbaterhelése már a közeljövőben megtörténhet, ez a teszt dönti majd el, hogy az ideiglenes forgalomba helyezés megtörténhet-e. Bár a tervek szerint ez december végén lett volna esedékes, lehet, hogy az autósok már november közepén felhajthatnak a hídra.

A szóvivő szerint a munka ugyanakkor ezzel még nem ért véget: a konzorcium szakemberei továbbra is dolgoznak majd, a műemléki rekonstrukció is javában zajlik. Itt lesznek még olyan munkák, amelyek miatt várhatóan lesznek változások a forgalomban, terelésekre, korlátozásokra kell számítani.

A szóvivő szerint a híd, a tervek szerint nemcsak praktikusabb lesz, hanem szebb is, a műemléki rekonstrukció egyik legfontosabb eleme ugyanis az, hogy a most felállított felsővezeték-tartó oszlopokat nemsokára követik a '30-as éveket idéző kandelláberek, és a másfél kilométer hosszan végigfutó korlát építése is kiemelt fejezet a helyreállítási munkálatokban - tájékoztatott a konzorcium szóvivője. Tóth Kata hozzátette: a felújítás nem a Duna feletti részt érinti: az aluljárót Zsolnay-csempék fogják borítani, és megújulnak a pillérek is.