Nem ért egyet egyik saját törvényjavaslatával Tarlós István

Vágólapra másolva!
Múlt héten még törvényjavaslatot nyújtott be Tarlós István a civil szervezetek jogainak korlátozásáról, most szerdán azonban már azt mondta: nem ért egyet az ötlettel. Tarlós a törvényjavaslatot Kósa Lajossal együtt nyújtotta be most azonban jelezte a frakció vezetésének: a maga részéről visszavonja azt.
Vágólapra másolva!

Nem ért egyet egyik saját törvénymódosító javaslatával Tarlós István főpolgármester, a Fidesz parlamenti képviselője, ezért visszavonja a civil szervezetek fellebbezési jogát korlátozó javaslatot. Tarlós szerdán jelentette be: írásban tájékoztatta a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét, hogy ezt az előterjesztést a maga részéről visszavonja.

Tarlós Kósa Lajos debreceni polgármesterrel közösen nyújtott be a múlt héten több, az önkormányzatokat érintő törvénymódosító javaslatot. Ezek egyike korlátozná a civil szervezetek részvételét a közigazgatási eljárásokban: a jövőben nem fellebbezhetnék meg a hatóságok döntéseit. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert "nemzetgazdasági szinten is jelentős beruházások" húzódtak el indokolatlanul az ügyfél jogállás széleskörű meghatározása miatt.

A főpolgármester szerdán már azt mondta: véleménye szerint a szándék helyes, ugyanis vannak, illetve lehetnek olyan civil szervezetek, amelyek nem feltétlenül segítő szándékkal ellenkeznek egy-egy ügyben, hanem esetleg azért, hogy "engedjék magukat meggyőzni". Tarlós ugyanakkor nem hiszi, hogy helyes lenne, ha "a civil szervezetek jogait ilyen erőszakosan és agresszíven általánosan nyírbálnák meg" - mondta.