Szilvásy bocsánatot kért Kövértől és Demetertől

Vágólapra másolva!
Bocsánatkérésre kötelezte a bíróság Szilvásy György korábbi titokminisztert, amiért azt állította, Kövér László és Demeter Ervin fideszes képviselők "elítélendő magatartást tanúsítottak volna" azza, hogy kapcsolatban álltak az UD Zrt. vezetőivel.
Vágólapra másolva!

Közleményben kért bocsánatot Szilvásy György korábbi titokminiszter Kövér László és Demeter Ervin fideszes képviselőktől. Szilvásy a Fővárosi Ítélőtábla ítéletének tett eleget. E szerint titokminiszterként, 2008 szeptemberében Szilvásy megsértette Kövér és Demeter jó hírnévhez fűződő jogát, amikor több tévé- és rádióműsorban a fideszes politikusok és Horváth József, az UD Zrt. vezetőjének kapcsolatáról beszélt.

Az ítélet szerint Szilvásy a kapcsolattartás tényét hamis színben tüntette fel, így azt a látszatot keltette, mintha Kövér és Demeter "elítélendő magatartást tanúsítottak volna". Silvásyt a bíróság a közlemény közzétételére kötelezte, illetve eltiltotta a további jogsértéstől. "A bíróság által megállapított jogsértésért sajnálkozásomat fejezem ki" - írta közleményében Szilvásy.

Szilvásy 2008 szeptemberében jelentette be, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) több hónapig tartó nyomozása "egy polipszerűen működő, árnyék-titkosszolgálatot" leplezett le, amely tiltott adatgyűjtést végzett, és kapcsolatban állt ellenzéki politikusokkal is. Utóbbiak közül Szilvásy - lehallgatott telefonbeszélgetésekre hivatkozva - Kövért és Demetert nevezte meg (az úgynevezett adatgyűjtési- vagy UD-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja).